Silent Disco

Het regent. Modder spatten. Tweeëndertig paraplu’s en tweeëndertig swingers dragen er een draadloze koptelefoon onder. Kortom: een attractie! Dat was het begin van de opening van “Silent Disco” op het Festival de Parade in 2002. Iedereen had een topdag, en dat zonder dat de buren er last van hebben gehad.

Dit concept was meteen succes. In hetzelfde jaar zijn er meerdere festivals en feesten die geweest die de silent disco op hun evenement wilde hebben. In de jaren die volgden zijn de activiteiten gegroeid van tientallen oortelefoons naar feestjes met meer dan 3000 oortelefoons tegelijk.

Door de jaren heen

De originele Silent Disco is al twee decennia wereldwijd in gebruik, ook in Australië, Brazilië, China, Canada, Indonesië, Japan, Singapore en de Verenigde Staten. Muziekfestivals zonder silent disco bestaan ​​niet meer, en zelfs silent disco clubs zijn geopend in verschillende Europese landen. Het merk Silent Disco wordt een verzamelnaam. Kortom, silent disco is een fenomeen.

The sky is the limit

Het gebruik van draadloze headsets neemt toe. Niet alleen voor dansfeesten, maar ook voor lezingen, rondleidingen, toneelstukken, concerten, etc. Er zijn geen beperkingen: het kan binnen, buiten, of het kan worden opgedeeld in zeven hallen en drie verdiepingen voor gebruik door het publiek. Wil je het gekker maken? In een zweefmolen bijvoorbeeld, in Dixi-toiletten, in een modeshow in het Grand Palais in Parijs, in de jungle van Australië of tijdens een festival op de Hintertuxer gletsjer op een hoogte van 3250m. The Silent Disco is er overal geweest. Ofwel voor de Silent Disco is the sky the limit.